duminică, 1 septembrie 2013

9 sfaturi pentru examene



  1. Respecta un orar: E mult mai usor sa-ti planifici timpul si sa fii sigur ca treci prin toate lectiile necesare testului.Nu uita sa faci pauze la intervale regulate de timp,pentru oxigenarea creierului si pentru a evita suprasolicitarea!
  2. Utilizeaza multe culori, tabele, diagrame: Te ajuta sa retii mult mai usor si sa-ti organizezi in mod practic informatia,fiind simplu de revizuit atunci cand nu ai mult timp la dispozitie.
  3. Rescrie notitele luate in clasa!Nu numai ca vor fi mult mai ordonate si usor de citit(pentru ca,hai sa recunoastem,nimeni nu se mai preocupa sa scrie frumos atunci cand profesorul dicteaza extrem de repede) dar vei retine mai repede si pentru o perioada mai lunga de timp ceea ce ai scris.
  4. Explica altora ce ai studiat:Colegilor,prietenilor,familiei...Iti vei face o idee mai clara despre cat de mult stii despre acel subiect si vei sti ce va trebui sa mai repeti.
  5. Mananca sanatos!Nu incerca sa te "recompensezi" pentru toata munca depusa cu mancaruri de tip fast-food sau dulciuri in exces.Vei avea mai putina energie pentru studiu si te vei concentra mai greu.Incearca sa mananci mai mult peste,nuci,seminte,iaurt sau afine.Acelasi lucru se aplica in ziua testului,cand vei vrea sa mananci mai mult zahar pentru "energie".Total gresit.La inceput va functiona,insa dupa o ora nivelul de energie va scade extrem de mult.Incearca o masa sanatoasa si consistenta care asigura un nivel de energie constant pe toata durata examenului.
  6. Bea multa apa!Atat  atunci cand inveti cat si in timpul examenului.Apa ajuta creierul sa functioneze la capacitate maxima.
  7. Mesteca guma cu o aroma noua,pe care nu ai incercat-o:Studiile au aratat ca mestecatul aceluiasi  tip de guma in timpul perioadelor de studiu si in timpul examenului poate fi de ajutor in aducerea aminte a informatiei studiate.
  8. Scapa de sursele de zgomot atunci cand inveti:Unele persoane spun ca se concentreaza si retin mai bine daca au ca sunet de fundal televizorul sau daca asculta muzica.In cazul televizorului,nu se stie exact cat de mult ne afecteaza,insa poate fi o sursa de distractie pentru creier.Cu muzica este cam acelasi lucru,numai ca in cazul acesteia informatia va fi asociata cu acea melodie si va fi mai greu de adus aminte la nevoie.
  9. Dormi suficient de mult inainte de examen!Acea pagina care o citesti pe jumatate somnoros nu va mai conta daca abia iti vei mai putea tine ochii deschisi in timpul examenului.Asigura-te ca dormi cel putin 8 ore in noaptea respectiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...